Hirdetések

A gödöllői Lightning Pictures, Gaia című filmjével és a chicagói filmes Kevin Lucero Less által készített STOP kapta a hétvégén megrendezett Forgass a Földért/Shoot4Earth 24 órás filmkészítő játék hazai és nemzetközi fődíját.

A magyar kezdeményezésű filmkészítő világjáték – mely tavaly elnyerte a világ legjobb rövidfilmes produkciónak járó díjat – célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során.

A regisztráltak száma bőven száz felett volt az idei játékban is. A döntőbe 24 alkotás került, ahol a nemzetközi mezőny mellett a zsűri tagjai külön értékelték a magyar diaszpórából illetve Magyarországról érkezett filmeket is.

Az idei verseny fővédnöke Dr. Szili Katalin Miniszterelnöki megbízott, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumi tagja, a zöld egyetem programok vezetője volt.

A verseny védnökei Prof. Dr. Szécsi Gábor a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja és Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke voltak.

Horváth Péter János a versennyel kapcsolatban elmondta:

Megtisztelő, hogy idén főtámogatóként járulhattunk hozzá a filmmaraton megvalósulásához. A fenntarthatóság és természeti környezetünk védelme hivatalunk számára kiemelt szempontok, amelyeket minden döntésünkben igyekszünk érvényre juttatni.”

A versenyre szinte az egész világról érkeztek filmek. Érkeztek alkotások a Fülöp-szigetekről, Ausztráliából és Indonéziából is, képviseltette magát Európa több országa és szinte az egész Amerikai Egyesült Államok.

A szervezők a verseny kezdetén, a rajt pillanatában, időzónánként három témaelemet ismertettek, melyből egy elemet kötelező volt beépíteni a versenyfilmbe.

A világon mindenhol ebből a három elemből lehetett választani: napfény, szemét avagy fél pohár víz.

Az idei Forgass a Földért/Shoot4Earth 24 órás filmkészítő játék hazai és nemzetközi fődíját a gödöllői Lightning Pictures, Gaia című filmjével és a chicagói filmes Kevin Lucero Less által készített STOP nyerte.

Hirdetések