Hirdetések

A Vitalitás Sportegyesület lett a 2021-es év civil szervezete Nógrád megyében, a közönségdíjat pedig a Nógrád Táncegyüttes érdemelte. A Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ által meghirdetett díj odaítélésénél az volt a legfontosabb szempont, hogy milyen sikerrel tudják megszólítani és bevonni munkájukba a fiatalokat a civil szervezetek.

Hirdetések

Idén második alkalommal ítélték oda a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ által meghirdetett „Az év Nógrád megyei civil szervezete” díjat kedden a megyeszékhelyen. 

Tolnai Sándor, a szolgáltató központ szakmai munkatársa azt mondta:

Amikor a 2021-es év díjazottjairól döntöttünk az volt az elsődleges szempont, hogy a szervezetek milyen sikerrel tudják bevonni a fiatalokat a civil életbe.

Mint mondta, a kitüntetésre kilenc Nógrád megyei egyesület pályázott, amelyek tevékenységi körük szerint igen színes palettát képviselnek, és az általuk végzett munkáért valamennyien elismerést érdemelnek. Az indulókat az egyik közösségi oldalon megosztott posztban ismerhették meg az emberek, akik szavazhattak a szervezetekre. A legtöbb voksot, összesen 1800-at, a Nógrád Táncegyüttes kapta, így közönségdíjasok lettek. A kitüntetést és az azzal járó 100 ezer forintot tegnap vehették át az átadóünnepségen. Az év Nógrád megyei civil szervezete pedig a balassagyarmati Vitalitás Sportegyesület lett. A díj mellett 150 ezer forintot is kapott az idén fennállásának 31. évfordulóját ünneplő, nyolc szakosztállyal működő szervezet. 

A díjazott balassagyarmati sportegyesület az idén 32. évi fennállását ünnepeli, jelenleg nyolc szakosztállyal működik és taglétszáma több mint 200 fő.

Hirdetések