Hirdetések

A rendőrségre érkezett hívás szerint egy autós árokba csúszott és betört a szélvédője. A kérkező zsaruk az autós ellenőrzése során kiderítették, hogy a sofőrt országszerte keresik, ezért megbilincselték. A történet nem ért véget.

Hirdetések

2021. április 24-én éjjel állampolgári bejelentés érkezett a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint Drégelypalánkon egy autó az árokba csúszott, a vezetője pedig betörte a gépkocsi szélvédőjét is. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság három járőre a helyszínre érkezve intézkedés alá vonta gépkocsi ittas vezetőjét, akinek ellenőrzése során kiderült, hogy ellene a Fővárosi Törvényszék elfogatóparancsot adott ki. A körözött, 26 éves férfi agresszíven viselkedett, ezért a rendőrök megbilincselve ültették a szolgálati gépjárműbe. A büntetés-végrehajtási intézetbe szállítása során a férfi több alkalommal megöléssel fenyegette őket, és a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt rájuk, lealacsonyító módon beszélt velük. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlott ellen rendvédelmi szerv tagjának sérelmére elkövetett becsületsértés miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Becsületsértés és rágalmazás esetén a büntetőeljárásban a vádat főszabályként maga a sértett képviseli, azonban ha a cselekmény sértettje bíró, ügyész vagy rendvédelmi szerv tagja és azt hivatalos eljárása alatt, illetve emiatt követik el, a vád képviseletét az ügyész látja el.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Képünk illusztráció.