Hirdetések

A Rétsági Rendőrkapitányság vezetője köszönetét és elismerését fejezte ki azoknak a bátor állampolgároknak, akik segítettek a lopás feltételezett elkövetőjének elfogásában.

Tánczos Miklós rendőr ezredes, a Rétsági Rendőrkapitányság vezetője elismerésben részesítette Baranyi Hajnalka és Ellenbach István rétsági lakosokat, akik kiemelkedő segítséget nyújtottak egy vagyon elleni bűncselekmény feltételezett elkövetőjének elfogásában. A hölgy és a férfi a bűncselekmény észlelését követően értesítették a rendőrséget, illetve a gyanúsított szökésének megakadályozásában közreműködtek.

A rendőrségre 2022. május 26-án 22 óra 31 perckor érkezett az állampolgári bejelentés, miszerint rendőri segítséget kérnek, mert egy ideiglenesen lakatlan házba ismeretlen férfi betört.

A nyomozás adatai szerint a 46 éves férfi az ingatlan udvarára a kerítésen átmászott, majd az ott lévő épületbe az ablakon keresztül bement, és ott különféle fém háztartási eszközöket gyűjtött össze egy zsákba. A tárgyakat ellopni már nem tudta, mert a ház tulajdonosa tetten érte és a segítségére siető állampolgárokkal a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartották, így lopási kár nem keletkezett.

A rendőrök a férfit elfogták, a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították, lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és kezdeményezik bíróság elé állítását. A 46 éves helyi lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte.