Hirdetések

Ismét elviszik a balassagyarmati ingatlanoktól a zöldhulladékokat. Legfeljebb ujnnyi vastagságú gallyakat egy méteres szeletekre vágva, kötegelve kell kitenni a szokásos, ingatlan előtti helyre. Más zöldet a városban kapható zsákokba csomagoltan lehetséges kitenni. Egyébként a füvet komposztálni is érdemes, tápanyagban gazdag földdé válhat később. Most azt is megírjuk, mit kell tenni az újrahasznosításért.

Balassagyarmaton június 3-án pénteken a vasút vonalához viszonyított déli városrészből szállítják el a zöldhulladékot, június 10-én az északi városrészből viszik el.

Aki a kertben levágott füvet komposztálással újra szeretné hasznosítani, kövesse az alábbi tanácsunkat:

Nem kell kidobni a füvet!

A friss füvet száradni kell hagyni, majd halomba kell elhelyezni. Az egymás fölötti fűrétegek vastagsága ne legyen 10 centiméternél több, mert könnyen megrohad és büdös lesz. A rétegek közé más száraz kerti hulladékot, például szalmát, vagy nagyon vékony, könnyen rothadó gallyat érdemes tenni, ezzel szellőzést biztosítva. Ha már eleve van otthon komposzt, abból tegyünk hozzá keveset, vagy annak hiányában egy kis föld rászórásával gyorsítható a folyamat. Hetek múlásával a tápanyagban gazdag földszerű anyag újra használatba vehető.