Hirdetések

Minden előzetes bejelentés nélkül júniustól egyirányúsítottak több utcát is Balassagyarmaton. Az egyik legproblémásabb kereszteződés kaotikusabb lett mint volt. Az autósok szerint azért bosszantó a változás, mert nem tudtak róla, másrészt, az új rendszer hibás maradt.

Hirdetések

A Kossuth utca – Ady Endre utca – Vízy Zsigmond utca kereszteződése csúcsidőszakban a város legkaotikusabb kereszteződése, gyakran percekig kell várni, amíg sikerül kikanyarodni az utcákból. Ennél is terhelőbb, amikor a közeli vasúti átjáróban vonatközlekedés miatt áll a forgalom, és torlódó kocsisorok állják el ezt a kereszteződést.

Eddig ismeretlen előzmények után júniustól megváltoztatták a forgalmi rendet a kereszteződésben, amely a módosítások minden részletének megismerését követően egyértelműen jótékony hatású kell legyen, azonban jelenleg csak annak vannak ilyen ismeretei, aki kitalálta.

A júniustól érvényes forgalmi rend. (grafika: openstreetmap, ipolyinfo.com)

Az Aradi utca eddig homokos útját leaszfaltozták, az utcát a Kossuth utca felől egyirányúsították. Az Aradi utcából a nemrégiben elkészült Tekergő KRESZ Park mellett lehet kijutni a Vízy Zsigmond utcára, ahonnan két irányba lehet haladni.

Azonban ezzel együtt a Vízy Zsigmond utca részben egyirányú lett, a Kossuth utcáról nem lehet behajtani, az egyirányúsítás a Szent István utcáig érvényes.

Veszélyesebbé vált a közlekedés az útkereszteződésben. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Az előbb ismertetett új közlekedési rendet csak tapasztalati úton tudtuk meg, hivatalos közleményt még nem kaptunk. Azonban a fotók készítésekor több autós sem ismerte még a megváltozott rendszert, a közeli pékségből kilépő egyik vásárló éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy

A Kossuth utcáról semmi nem jelzi, hogy nem lehet bekanyarodni a Vízy Zsigmond utcába, ez teljes káosz, mindenki bemegy a behajtani tiloson!

És valóban: a fotók készítésekor pár perc alatt többen is szabálytalanul hajtottak be, a korábbi szokásoknak megfelelően.

Aszfaltburkolat és egyirányúsítás az Aradi utcában. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A manőver veszélyes is, mert aki viszont a Vízy utcából balra szeretne kanyarodni a Kossuth utcára, az mostantól akár az út bal oldalára is sorolhat, a szemből szabálytalanul érkező autóssal ütközhet.

Az internetes útvonaltervezők közül ma még csak az openstreetmap mutatja az új forgalmi rendet, fenti térképünket az alapján egészítettük ki az ismert jelzésekkel, így könnyen áttekinthetővé téve a módosításokat követő szabályokat.

Hirdetések