Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen, aki vita közben feleségét egy tégladarabbal dobta meg.

A vád szerint a férfi 2021. augusztus 8-án, ittas állapotban Nógrád megyei otthonukban szidta a feleségét, megfogta a karját és kirángatta az udvarra, onnan az utcára, és felszólította őt, hogy távozzon a házból. A nő a kapu előtt állva az udvaron tartózkodó két kiskorú gyermekét hívta magához, amikor a kapun belül álló férfi felé dobott egy nagy méretű tégladarabot, ami a nő fejét találta el, aki ettől a földre esett.

A hangzavart észlelő szomszédok hívta hozzá mentőt, akik ellátták a nő sérülését. A feleség csak könnyebben sérült, de a támadás módjára és eszközére figyelemmel a súlyosabb arckoponyacsont sérülés elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

Ennek megfelelően az ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki pénzbüntetést és kötelezze a támadót a 28.991 forint bűnügyi költség megfizetésére.