Hirdetések

Megkérdezte egy bérgyilkostól, hogy mennyibe kerülne megölni Orbán Viktor miniszterelnököt, aztán szaktársa leplezte le, hogy Frei Tamás kamuinterjút mutatott be erről a tévében. Az ismert, egykori televíziós riportert ma már kávézóiról ismerik, most pedig Amerikából üzent a szakadék szélén táncoló magyaroknak.

Hirdetések

Amerikában tépelődik az ukrán-orosz háborún Frei Tamás egykori tévériporter, akinek karrierjét a magyar miniszterelnök elleni elmélkedős bérgyilkosos kérdése zárta le. Az RTL Klub televízióban bemutatott műsor után saját szaktársa, Juszt László leplezte le azzal, hogy a Frei műsorában megkérdezett bérgyilkos valójában nem is az. Juszt megkereste külföldön az interjút adó, bérgyilkosnak mondott férfit, akit miután megtalált, azt közölte vele, hogy Frei Tamás egy statiszta szerepre kérte őt egy filmhez, a szöveget pedig szövegkönyvből kapta. Frei az RTL Klub vezetőségének számlákat és telefonos hívásrészletezőt mutatott be arról, hogy igazi bérgyilkossal beszélgetett. Később további port kavart fel a téma, Frei a botrány terjedésekor azt mondta, hogy borzalmas a magyar közélet, rossz az itthoni légkör, az ország helyzete szomorú.

A már tíz éve is csak két hónapot itthon, tizet külföldön eltöltő Frei a tévézéssel felhagyott, könyvet írt, amiből százmilliót tudott zsebre tenni és megnyitotta Magyarországon kávézó hálózatát, amelynek szécsényi központját éppen most fejleszti tovább.

Internetes fórumán arról gondolkodott el a kávézó tulajdonos, hogy valóban csak egy őrült ember háborúja-e az ukrán-orosz válság. Elképzelése szerint Magyarország most évekre megváltozik, és emellett Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Bulgária és Románia is a szakadék szélén táncol,

mert bár az Európai Unió tagjai, mégis tartósan orosz olaj, gáz, atom és befektetési befolyás alatt állnak majd.

Frei szövege szerint az oroszoké lesz Kelet-Ukrajna, Krím, bármilyen módon is, de az övék lesz. A háborús konfliktus pedig Amerikából ered.