Hirdetések

Nincs autópálya Nógrád megyében, mégis úgy vezetnek sokan, mint ha lenne, ugyanis minden erőfeszítés, tájékoztatás és büntetés ellenére sem csökken a gyorshajtási statisztika. Azonban a pénz kevésbé fáj, ha az engedélyezett sebesség túllépése miatt baleset is bekövetkezik. Vadászni fognak a rendőrök a következő napokon.

Hirdetések

Sok fényképet mutattunk már az ipolyinfo.com-on azokról az autósokról, akik durván túllépve az útra engedélyezett sebességhatárt, úgy gondolták, hogy belefér nekik a gyorshajtás. A rendőrség mobil traffipax készülékkel rendszeresen figyeli a megyei utakat, de ez sem rettenti el a sofőröket a szabálytalanságoktól.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a rendőrkapitányságok munkatársai a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és a közlekedők szabálykövető magatartásának megerősítése érdekében a sebességhatárok betartását ellenőrzik az elkövetkezendő napokban a megye közútjain.

A mérések helyét nem közölték, azonban a tapasztalatok azt mutatják, a 21-es úton Salgótarján és Bátonyterenye között, valamint a 22-es úton Érsekvadkert és Rétság között rendszeresen vizsgálják a forgalmat. Az autósokat meglepetésként érheti, hogy a mobil mérőeszközök nem csak az út mellett felállítva figyelnek, hanem a forgalomban, egy civilnek látszó rendőrségi autóból is képesek mérni a sebességet, majd a szabálytalanokat megállítják és megbírságolják.