Hirdetések

Két könyvesház és benne néhány kötet várja a Balassagyarmat belvárosában pihenőket. A könyvek szabadon kivehetők és a padon vagy máshol is elolvashatók. A városháza dolgozói az ünnepi könyvhéten helyezték ki a dobozokat, és őszig maradnak a Civitas Fortissima téren.

Hirdetések

Elkezdődött a 93. Ünnepi Könyvhét, amelyen idén június 9-12. között számos programmal várják az érdeklődőket. Balassagyarmaton ma délután a belvárosi szabad téri bisztróban író-olvasó találkozó lesz, a város könyvtár pedig ingyenes beiratkozási lehetőséget ad mindenkinek.

Ebből az alkalomból helyeztek ki Balassagyarmat belvárosába két könyvesházat. A kék színű a vármegyeháza előtt, a sárga színű a Civitas Fortissima szobor mögött található. Egy harmadikat is kihelyeztek, azt a művelődési központ előtt lehet megtalálni.

Könyvesház Balassagyarmat főterén. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Ha egy belvárosi séta közben kedve támadna olvasni az embernek, kivehet a dobozból egy könyvet és a közelben lévő padon helyet foglalva böngészheti azt. A szervezők arra kérik az olvasókat, hogy használat után tegyék vissza a könyveket a házba.

Az olvasmányokat tartalmazó dobozok őszig kapnak helyet a Civitas Fortissima téren, a köteteket folyamatosan cserélik.