Hirdetések

Nehéz eldönteni, hogy hírt írjunk vagy véleményt fogalmazzunk meg a következő ügyben. Először Facebookon találta meg szerkesztőségünket egy nagylóci anyuka, aztán telefonon is beszéltünk vele mintegy háromnegyed órát. Ideges volt és hangosan beszélt, a dühét adta ki nekünk és segítséget kért tőlünk.

Hirdetések

Egy képet küldött át Nagylócról egy anyuka, aki a fotó mellé hosszan és részletesen fejtegette, kit és miért kellene még ma börtönbe zárni. Ugyanis egy helybeli ember az egyik utcában halálra gázolt egy kutyát. Az anyuka azt mondta, hogy ő ezt nem látta, de többen is kiállnak mellette, akik biztosra veszik a tettes kilétét. Elmondása szerint ráadásul egy vallási közösségi ismert tagja, kábítószereket használ és lakott területen sokszor hajt életveszélyesen.

Az elgázolt kutya élete is fontos, de a saját gyerekéé annál is fontosabb, mondta ordítva a telefonban a nagylóci anyuka. Azt kérte, nevezzük nevén a tettest, hogy börtönbe lehessen juttatni még az előtt, hogy valaki gyerekét gázolnák el. Mást nem tehettünk, figyelmébe ajánlottuk a rendőrséget, de azokról csak kritikus hangon tudott beszélni. Mi végül annyit segítünk, hogy nyilvánosságra hoztuk az esetet, bízva abban, hogy sok helyen indul beszélgetés ennek kapcsán.

Szerkesztőségünk előtt más ismeretes egy másik település hasonló problémája: a Karancs völgyében lévő Karancsalja, Karancslapujtő és Karancskeszi közös gondja a településen belüli gyorshajtás, amiből több baleset is történt évek alatt. A megoldás 1 milliárd forintos támogatással érkezett meg hozzájuk, a három falut összekötő kerékpárutat építettek meg, a bringások számára biztonságosabbá téve a közlekedést. Ez persze nem akadály az autós gyorshajtás ellen.