Hirdetések

Fiatal lányokat figyelt a bokorból egy férfi Bátonyterenyén, aki miután a közelébe értek, látványos önkielégítést végzett perceken át. Után több más helyen is megtette ugyanezt, sőt a Városháza környékén kéjelgően fogdosta és mutogatta is a nemi szervét.

Hirdetések

A 40 éves férfi 2018 nyarának egyik napján kerékpárral közlekedett Bátonyterenye belvárosában, ahol meglátott egy épület lépcsőjén ülő három fiatal – tizennegyedik életévüket még be nem töltött – lányt. Figyelni kezdte őket, majd tőlük mintegy 3 méternyire egy bokor mellett meghúzódott, és a sértettek előtt perceken át jól látható módon önkielégítést végzett. A cselekményével csak azt követően hagyott fel, hogy a ház egyik lakója a viselkedését gyanúsnak találva rákiabált, ekkor kerékpárjával sietve távozott a helyszínről.

2020 májusában hasonló cselekményt követett el: a bátonyterenyei sporttelepen észrevett három lányt és az egyik fenyőfa tövében meghúzódva végzett önkielégítést előttük. A cselekmény észlelve a megrémült sértettek – akik egyike a cselekménykor még nem töltötte be 14. életévét – a helyszínről elszaladtak.

2021. július 4-én este a férfi ugyancsak Bátonyterenyén, a Városház téren meglátott két fiatal lányt. Ezúttal sem tudott uralkodni magán, a nemi szervét a ruházatából elővette, azt szeméremsértő módon, perceken keresztül fogdosta és körülbelül 10 percen keresztül önkielégítést végzett a téren tartózkodó sértettek előtt, általuk jól látható módon. Az utóbbi cselekményt követően elfogott, majd azóta bűnügyi felügyelet alatt álló férfi ellen a Salgótarján Járási Ügyészség összesen nyolc rendbeli – négy sértett esetében az életkoruk miatt súlyosabban minősülő – szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat.

Az ügyben tartott előkészítő ülésen a büntetett előéletű, korábban ugyancsak szeméremsértés miatt már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt 40 éves vádlott valamennyi cselekményét beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a férfit az ügyészi mértékes indítvánnyal egyezően, jogerősen 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, emellett pedig végleges hatállyal eltiltotta az olyan foglalkozások és tevékenységek gyakorlásától, amellyel kiskorúak nevelését vagy gondozását végezné, illetve velük hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhetne.