Hirdetések

Nem volt kivilágítva a kocsi, be volt repedve a szélvédő, nem használta a sofőr a biztonsági övet, eltiltották, de nem fogadott szót. Börtönbe megy a fiatal férfi, a közokirat-hamisítás és a hamis vád már túltett mindenen.

Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság börtönbüntetésre ítélte azt a 20 éves férfit, aki rövid idő alatt ötször vezetett eltiltás hatálya alatt.

2021. október 15-én késő este Bátonyterenyén vezette autóját, annak ellenére, hogy őt a bíróság korábban jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. Gépkocsiját a rendőrök intézkedés alá vonták, mivel az nem volt kivilágítva. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a szélvédő repedt, illetve a vezetője a biztonsági övet nem használta.

A rendőröknek a férfi a személyazonosságát okmánnyal igazolni nem tudta, majd azért, hogy a felelősségre vonás alóli kibújhasson, a saját személyes adatai helyett testvére adatait diktálta be. Az intézkedés során készült okiratokat alá is írta testvére nevében, a szabálysértések elkövetésével így hamisan vádolva a fivérét.

A férfi ellen ekkor eltiltás hatálya alatti vezetés, valamint közokirat-hamisítás és hamis vád miatt indult eljárás.

Amikor a gyanúsított valódi kilétére fény derült, a rendőrök megállapították azt is, hogy nem ez volt az első esete: 2021 augusztusában és októberében további két-két alkalommal vezetett már eltiltás hatálya alatt.

Mivel a négy korábbi gyanúsítotti kihallgatása sem tántorította el őt az újabb engedély nélküli vezetéstől, az ügyészség a nyomozás során a letartóztatását indítványozta, amit a nyomozási bíró el is rendelt.

A vádemelés idején már szabadlábon védekező, cselekményeit teljes körűen beismerő férfivel szemben a Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi mértékes indítvánnyal azonos tartamú, tíz hó börtönbüntetést szabott ki jogerős ítéletében, valamint két évre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától és három évre a közúti járművezetéstől.