Hirdetések

Ismét megnyitják a balassagyarmati mozi legnagyobb vetítőtermét, amely mostanában éjszakai zenés-táncos helyként működött. A szükséges átalakításokat júliusban végzik el, a munka végeztével filmet nézni és mulatni is lehet ugyanott.

Hirdetések

A balassagyarmati mozi 1912. február 17-én nyitotta meg kapuját, a mai Bajcsy-Zsilinszky utcában. A vetítéseket még az első világháború sem tudta megakadályozni, a gyarmatiak a filmhíradókon keresztül itt értesülhettek a háborúval kapcsolatos eseményekről. A Madách Filmszínház nevet 1943-ban kapta. Az önkormányzati tulajdonba álló épületben egy vállalkozó üzemeltet több funkciós szórakozóhelyet: mozi, étterem és zenés-táncos mulató működik most benne.
Rigó Zoltán 1992 óta az épület bérlője, aki 15 év után újra moziteremmé alakítja az utóbbi években csak rendezvényeknek helyet adó nagytermet. Közlése szerint a régi-új terem megemelt széksorokkal, a korábbihoz képest kisebb, 100 fős befogadóképességgel de kényelmesebb, fejtámlás mozi székekkel nyílik meg nyáron.

A vállalkozó az ipolyinfo.com megkeresésére elmondta, hogy koncerteket továbbra is szeretne szervezni, emellett november végén, ha minden az elképzelése szerint halad, azok a filmek lesznek műsoronm amik 30 évvel ezelőtt voltak, amikor ő vette át a mozi üzemeltetését. A filmeket 30 évvel ezelőtti árakon lehet majd megnézni.