Hirdetések

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

Hirdetések

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján a Nógrád megyei rendőrök 2022. június 24-én 10 óra 58 perckor ellenőriztek egy Mercedes Sprinter kistehergépkocsit a 22-es számú főúton, Szécsény külterületén, amelyet egy ukrán férfi vezetett, a jármű utasterében 18 külföldi tartózkodott.  

A járműben utazó férfiak – az elsődleges információk alapján – szír állampolgárnak vallották magukat, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, őket a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállították.

Ukrán embercsempészt kapott el a rendőrség Szécsényben. (fotó: police.hu)

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az ukrán férfi ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.