Hirdetések

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 25 és egy 26 éves balassagyarmati testvérpár ellen, akik megverték a fiatalabb férfi feleségével beszélgető sértettet.

A vád szerint a férj egy internetes csevegő alkalmazáson keresztül kérte számon a férfit, amiért az korábban üzeneteket küldött a feleségének, majd az egyre indulatosabb üzenetváltásuk során abban állapodtak meg, hogy személyesen rendezik a nő miatt kialakult nézeteltérésüket.

2020. november 8. napján a férj és a testvére – és az eljárás során ismeretlenül maradt társaik – bottal, feszítővassal és vascsővel felfegyverkezve mentek a sértett lakóházához. A támadók kiabálására a 24 éves férfi kiment az udvarra, innen próbált beszélni velük, azonban a szóváltás után társaság kirángatta az udvarról, a földre rántották, és a náluk lévő eszközökkel ütötték. A sértett segítségére sietett a közelben tartózkodó édesanyja és nagybátyja is, akiket a támadók szintén bántalmaztak. Az anyát a lábánál fogva a földön húzták, miközben ütlegelték, a rokon férfi azonban a rá mért ütések közben kicsavarta támadója kezéből a botot. A két fivér és társaik cselekményüket követően távoztak a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férfi és rokonai főként könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de figyelemmel a támadás módjára és eszközeire, a súlyosabb sérüléseket elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Az ügyészség a férfiakkal szemben a csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság mellett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is vádat emelt.

A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása és az eljárás során felmerült 101.380 forint bűnügyi költség megfizettetése az ügyészi indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.