Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és Bátonyterenye Város Önkormányzatának közös szervezésében valósult meg az egyeztető fórum.

Hirdetések

Térségünkben is problémát jelent az illegális hulladéklerakás a közterületen, a parkokban és az erdőkben. Ennek felszámolására indított kezdeményezést Bátonyterenye Város Önkormányzata az „ÖKO-CARE” Szinergia egy tisztább jövőért!” elnevezésű programmal, amelyhez a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és több társszervezet is csatlakozott.

A bátonyterenyei Gyürky-Solymossy-kastély dísztermében 2022. június 23-án megtartott – az illegális hulladékelhelyezés felszámolására irányuló – egyeztető fórumot dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábonok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy közös érdek a hulladékok illegális elhelyezésével kapcsolatos problémák megoldása. Ezt követően Nagy-Majdon József, Bátonyterenye város polgármestere a jelenlévők köszöntését követően kifejtette, a város nagy hangsúlyt fektet a környezet tisztán tartásának megőrzésére, és közös erővel minden eszközt bevetnek az illegális hulladéklerakók felszámolására.

Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője hangsúlyozta, hogy munkatársai a továbbiakban is mindent megtesznek a hulladékgazdálkodás rendjét megsértő elkövetők felderítése és elfogása érdekében.

Az illegális szemétlerakás visszaszorítása és a környezetvédelem érdekében a tagok az elkövetkező időszakban további kerekasztal beszélgetést szerveznek, mind emellett civil szervezetek bevonásával igyekeznek tájékoztatni a lakosságot, hogyan tudnak legális módon megválni a hulladéktól.