Hirdetések

A Magyar Posta és a Waberer’s csoport, közös cég létrehozásának lehetőségét vizsgálja, amely teljes raktárlogisztikai folyamat kezelésével támogatná a webáruházakat – közölte az MTI.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány miatt az online kereskedelem jelentősen megemelkedett, ezzel együtt az ügyfelek és vásárlók igényei is megnőttek. A posta ügyfélbarát és naprakész szolgáltatások biztosítására törekszik, ebben jelenthet előrelépést a közös vállalat létrehozása.
A szolgáltatás kiépítésével a két társaság teljeskörű logisztikai szolgáltatást lesz képes nyújtani, beleértve a raktározási, csomagolási, áruszállítási és kézbesítési feladatokat, megadva a webshop üzemeltetőknek a lehetőséget, hogy csak az értékesítésre koncentrálhassák.
Az MTI szerint a cégek tudása és tapasztalatai jól ötvözhetők, a posta hozza az e-kereskedelmi logisztikai tudását, a Waberer’s pedig a legmodernebb infrastruktúrával és informatikai rendszerekkel felszerelt raktárlogisztikát.
Így lehetőségük nyílik majd arra, hogy a korábbinál versenyképesebb szolgáltatáscsomagot nyújtsanak ügyfeleiknek és meghatározó szereplők legyenek az online piacon. A közös ügyfélkör kialakításával és bővítésével hatékonyabb és versenyképesebb szolgáltatást tudnak majd nyújtani a webáruházak részére, miközben a vásárlók számára a kézbesítés még gyorsabb és pontosabb lesz.-írja az MTI.