Hirdetések

Már a múlt héten is azt állították, hogy Vácott vásárlási korlátozás érvényes az ott működő Lidl áruházban, azonban akkor a cég nem válaszolt kérdéseinkre. Most a Telex hírportál közölte, hogy számos vásárló szembesült ezzel, ezúttal nem hagyta szó nélkül a Lidl a terjedő híreket.

Balassagyarmaton szerdán 13 órakor próbavásárlásra mentünk a Lidl-be, hogy megtudjuk, valóban érvényes-e olyan vásárlási korlátozás, amelyet Vácott, valamint Budapest egyes áruházaiban tapasztaltak mások. Papírzsebkendővel és wc papírral próbálkoztunk, és beigazolódott a várakozás: tényleg nem engedik a „nagyobb mennyiségű” vásárlást. Persze a mi esetünkben 8 csomag százas papírzsebkendő és 5 csomag wc papír volt a kosárban. Az eladó-pénztáros illedelmesen kért meg, hogy ne vigyünk annyi zsebkendőt, 3 csomagot kellett a boltban hagynunk.

A Lidl említett nyilatkozata ez:

Bár sok esetben jelentősen nagyobb mennyiségű termék rendelkezésre állásáról gondoskodunk, a megnövekedett kereslet okán van, hogy ez is kevésnek bizonyul.

A korlátozások eddig a hatósági áras termékekre vonatkoztak, de néhány napja már az uborka, az őszibarck konzerv és más papírtermékek vásárlását is szabályozták.