Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a Balassagyarmat Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy a 2000-es évek végén történt emberölés elkövetőjének letartóztatását.

Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói egy évtizeddel korábban történt eltűnés kapcsán indult ügyben 2022. július 1-jén Diósjenő településen nyomozási cselekményeket hajtottak végre, mivel az elkövető kilétére utaló újabb adatok merültek fel. A hatóság tagjai a rendelkezésre álló adatok alapján egy személyt őrizetbe vettek, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel fennáll annak a veszélye, hogy a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető terhelt szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás alól kivonná magát, valamint a bizonyítás lefolytatását megnehezítené.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészséggel egyetértve egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntést a terhelt és az ügyészség is tudomásul vette, a védő azonban az ülésen nem volt jelen, így a döntés még nem végleges.