Hirdetések

A bátonyterenyei járőrök a város belterületén tartóztattak fel egy ukrán állampolgár által vezetett tehergépkocsit, amelynek rakterében több illegális migráns tartózkodott.

Hirdetések

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a 21-es számú főúton, Bátonyterenye belterületén tartóztattak fel egy olyan tehergépkocsit 2022. július 5-én 7 óra körül, amire cseh hatósági jelzés volt felszerelve. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette. A gépkocsi rakterében 22 magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök az embercsempészt és a 22 külföldi férfit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indítanak.