Hirdetések

A bátonyterenyei nyomozók egy 37 éves szlovák állampolgárságú férfit vettek őrizetbe.

Egy idős nőt 2022. július 2-án a kora délutáni órákban lakhelyén a vezetékes telefonszámán felhívott egy ismeretlen személy és 10-15 millió forintot követelt azzal az indokkal, hogy a nő unokáját letartóztatták és a szabadítására pénzre van szükség. A sértett közölte, hogy ennyi pénze nincs, ekkor a telefonáló azt mondta neki, hogy szedjen össze annyi pénzt amennyit tud beleértve az aranyékszereit is. Miközben az idős nő folyamatos telefonbeszélgetésben volt a hívóval a gyanúsított egy szlovák hatósági jelzésű személygépkocsival a sértett lakcíméhez érkezett. A szlovák állampolgárságú férfi részére a sértett átadott 50.000 forint készpénzt, valamint egy táskát, amelyben tisztálkodószereken kívül 1.550.000 forint volt elhelyezve, ezt követően a 37 éves férfi a helyszínről eltávozott. 

Fotó: police.hu

Megállapítást nyert továbbá, hogy ugyanez a szlovák férfi a szlovák hatósági jelzésű, taxi feliratú gépjárművel megjelent július 7-én a reggeli órákban egy másik sértett lakcímén, akitől társa előzőleg telefonon ugyanazzal az ürüggyel több millió forint készpénzt kért. A sértett egy táskát adott át a 37 éves férfi részére, amelyben a tisztálkodószereken kívül 1.000.000 forint készpénz volt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai július 7-én Bátonyterenye külterületén elfogták és előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 éves szlovák állampolgárságú férfit. A hatóság tagjai a férfi által vezetett szlovák hatósági jelzésű taxiban a sértett által átadott táskát és a készpénzt is megtalálták, amit lefoglaltak a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművel együtt. A nyomozók csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették a 37 éves szlovák állampolgárt és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.