Hirdetések

Meghosszabbítja mobiltelefon készülékcsere támogatási programját jövő év március végéig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), továbbá duplájára növeli a támogatások összegét, hogy az érintetteket ne érje hátrány a 3G-technológia kivezetése miatt – közölte a hatóság.

Májustól a kezdeményezés a 2G-s készülékekre is kiterjedt, július 18-ától az igénybe vehető támogatás az eddigi 20 ezer helyett 40 ezer forintra nő, miközben a választható telefonokra vonatkozó 120 ezer forintos felső értékhatár is megszűnik.
Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese elmondta, hogy a szolgáltatók eltérő ütemben végzik 3G-hálózataik kivezetését. A folyamatot legkorábban elindító Magyar Telekom június 30-ig teljesen leállította 3G hálózatát, a Vodafone és a Yettel pedig jövő év májusától kezdte meg a lekapcsolási folyamatot.
Ahhoz, hogy a legfeljebb 3G-képes mobiltelefonnal rendelkezők továbbra is használhassák a mobilinternetet, fejlett, 4G- és 5G-képes mobiltelefonra kell váltaniuk; az NMHH programja ehhez nyújt támogatást. A hatóság szerint azoknak, akik hanghívásra, sms-küldésre használják a készüléküket, nincs tennivalójuk, ezek a funkciók továbbra is működnek majd a 2G-hálózatokon.

Hirdetések