Hirdetések

Kijelölte a balassagyarmati BSE NB3-as labdarúgó csapatának edzője a véglegesnek szánt játékoskeretet, és ezzel elkezdődött a felkészülés a 2022-2023-as szezonra. Nagy Tibor az ipolyinfo.com-nak bemutatta az újonnan érkezett csapattagokat.

Nem állt össze a csapat, több játékost is későn sikerült leigazolni, amely miatt óriási veszteséggel indult a szezon – mondta a tavalyi évet értékelve Nagy Tibor, a BSE edzője, akivel csak azért beszéltünk újra az eltelt időszakról, mert magabiztos kijelentéssel a bajnokság megnyerésére törekedtek.

 

Mire összeálltunk, attól kezdve egy vagy két vereségünk volt, a többi szinte mind győzelem volt, de ez már kevés volt ahhoz, hogy utolérjük a Kozármislenyt.

– mondta a múltat összefoglalva Nagy Tibor. A BSE az NB3 Közép csoportjában végül második helyen végzett, messze lemaradva a győztes Kozármisleny mögött.

Nagy Tibor edző: végleges a BSE új játékoskerete. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A 2021-2022-es bajnokság zárása után 7 játékos távozott Balassagyarmatról. Az edző szerencsés helyzetnek nevezte, hogy a védekező összeállításuk, a középpályások megmaradtak, elöl pedig újak fogják ostromolni az ellenfél kapuját. Nagy Tibor megnyugtatónak gondolja, hogy sikerült kijavítani a múlt hibáit, és készen állnak a következő szezonra.

 

Szeretnénk minél jobban szerepelni. Elég erős csoportba kerültünk, négy-öt rendkívül erős csapattal is szembe kell néznünk. Pozitívum, hogy már most összeálltunk. Lehet, hogy még egy játékos érkezik hozzánk, de mára véglegesnek mondhatom a keretet

– így vázolta az edző az NB3 lehetséges erőviszonyait. Ezzel arra is utalt, hogy hogy idén nem lehet a tavalyihoz hasonló célt kitűzni, főleg nem szeretné, ha bárki ezzel álmodna:

Nem lehet ezt rányomni senkire, ez egy óriási teher, ha valakitől csak a győzelmet akarjuk. Szépen dolgozni kell, hétről hétre kell előrelépni és az élet majd megmutatja, hogy mire lesz elég. Minél több mérkőzést meg kell nyerni! Biztos, hogy lesznek kulcsfontosságú meccsek, azokon kell nagyon jól teljesítenünk. És akikről még nem beszéltem, van néhány NB1-es és NB2-es fiókcsapat, hat utánpótlás csapat, és nem tudjuk, kik fognak játszani benne. Elég kemény lesz!

A BSE délutáni edzése 2022. július 8-án. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Nagy Tibor elmondta: két edzőmeccset játszottak eddig, úgy tűnik, a terhelést kimondottan jól bírják a játékosok, a védekezés technikáját is megfelelőnek látja, most pedig a támadójátékot gyakorolják a már újonnan érkezett tagokkal: Márton András, Erdélyi László, Mertse Ábel, Bartos Julián és Gazdag Bálint a BSE új játékosaként mutatkozik be a pályán.