Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 67 éves férfi ellen, aki nevelt fia konfliktusát autója használatával igyekezett megoldani, eközben balesetet is okozott

2021 júniusában a 67 éves vádlottnak tudomására jutott, hogy a 23 éves nevelt fia Ipolyvecére ment, egy haragosához. Gépkocsival indult a fiú után, hogy megakadályozzon egy esetleges verekedést.

Ipolyvecén meglátta, hogy a fia az út szélén vitatkozik a másik férfival. Hogy megijessze a fia haragosát, a járművet a neki háttal álló sértett felé kormányozta, de a manőver során – bár ez nem volt szándékában – el is ütötte őt.

A sértett a földre esve csuklótörést szenvedett

A vádlott ezután váltott néhány szót a helyszínen tartózkodó további emberekkel, majd a sérültet hátrahagyva a nevelt fiával együtt távozott a helyszínről.

A 67 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző személy által elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség.

Mivel a 23 éves nevelt fiú is végignézte a balesetet, ami után ő sem nyújtott semmiféle segítséget a sérültnek, neki segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kell felelnie.

Az ügyészség vádiratában a 67 éves, büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás, míg a 23 éves fiúval szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Emellett az eljárás során keletkezett közel 200.000 Ft bűnügyi költséget is a vádlottaknak kell megfizetniük.