Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 29 éves, letartóztatásban lévő férfi ellen, aki 2021 novemberében Salgótarjánban a nyílt utcán rabolt ki egy idős sértettet, többszörös arckoponyacsont-töréses sérülést okozva neki.

Hirdetések

A vádlott 2021. november 15-éről 16-ára virradó éjszaka Salgótarjánban, ismerősei társaságában alkoholt, illetve bódító hatású anyagot és gyógyszert is fogyasztott.

A hajnali órákban az utcán gyalogolt, amikor felfigyelt egy idős, mozgásában elnehezült férfire, és a kezében tartott autóstáskára. Elhatározta, hogy – kihasználva a sértett láthatóan idős korát és nehezített mozgását – megszerzi tőle az értékeit.

Amikor elhaladtak egymás mellett, megfordult, a sértett után lépett és nagy erővel megütötte a hátán. Az idős férfi megtántorodott, ezt kihasználva a vádlott több alkalommal megütötte őt a mellkasán és fején is. A sértett az ütésektől a földre került, ekkor a vádlott kitépte a táskát a kezéből, a benne lévő irattárcával, kb. 3.000 Ft készpénzzel és a sértett nevére kiállított okiratokkal együtt, majd elindult a közeli vasútállomás felé.

A sértett sántítva elindult utána és kiabálva kérte vissza a táskát és az iratait. A vádlott megállt, a készpénzt magához vette, a táskát és az irattárcát pedig visszadobta a sértett felé.

A sértett ezután szidalmazva sérelmezte a bántalmazását és az értékei elvételét, mire a vádlott visszalépett hozzá és előbb a mellkasát és fejét ütlegelte, majd az ennek következtében ismételten földre kerülő sértettet testszerte – főleg a fején és a mellkasán – megrugdosta.

A sértett arckoponyacsontja több helyen eltörött, az arca zúzódott, de az ajka és szemei is megsérültek.

A férfi ellen – a sértett korára és egészségügyi-fizikai állapotára figyelemmel – minősített rablás és testi sértés, valamint okirattal visszaélés miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség. A cselekményeit felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt elkövető férfi ügyében az ügyészség 10 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt arra az esetre, ha a vádlott valamennyi cselekményére beismerő vallomást tesz a bíróság előtt és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyészség a vádlottnak a nyomozás kezdetén elrendelt letartóztatását is kéri fenntartani az ítélet meghozataláig.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Hirdetések