Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat egy 38 és egy 20 éves rétsági nő ellen, akik idős ismerősük kávéjába nyugtatót kevertek, majd ellopták az értékeit.

Hirdetések

2021 júliusában a 38 és a 20 éves nő, akik közül a fiatalabb takarítóként dolgozott a 74 éves férfinél, elhatározták hogy megszerzik annak bankkártyáját.

A 38 éves nő keverte a kávéba a nyugtatót, majd azt odaadta 20 éves társának, aki a takarításra érkeztekor megitatta azt a sértettel. A férfi hamarosan eszméletét vesztette, a nő pedig ellopta a férfi pénztárcáját – benne az okmányaival, a bankkártyájával és 2.000 Ft készpénzzel.

A bankkártyával a 38 éves nő – férjével és sógorával kiegészülve – bevásárolni ment, ahol közel 48.000 Ft-ot költöttek el, majd a nő az áldozat okiratait eltüzelte.

Az ügyészség a vádiratában a két nővel szemben rablás miatt emelt vádat. Az idősebb nőnek ezen felül információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és okirattal visszaélés miatt is felelnie kell. Mivel a két férfirokon annak tudatában vásárolt a bankkártyával, hogy azt a 20 éves nő jogosulatlanul szerezte meg, szintén információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt kell a bíróság előtt felelniük.

Az ügyészség a két nővel szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg a két férfi estében közérdekű munka büntetés kiszabására, vagyonelkobzásra és a bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

Hirdetések