Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfivel szemben, aki pénzt követelt apjától, akinek később az autója szélvédőjét is megrongálta.

A vádlott egy ismerősével 2020. október 14-én a reggeli órákban az édesapja házához ment, ahol az apa felújítási munkálatokat végzett két másik személlyel.

A vádlottal érkező férfi bement a házba, és tartozásának kifizetését követelte a háztulajdonostól. Miután a vádlott is bement, ő is szóváltásba keveredett a saját édesapjával, majd trágár kifejezésekkel, fenyegetőzve ő is követelni kezdett tőle kezdetben 200.000, majd a vita hevében már 400.000 forintot. Azzal fenyegette meg, hogy ha az apja nem fizeti ki a neki járó pénzt, összetöri az autóját, felrobbantja a házat, megöli őt.

Az apa azt mondta, hogy nem tartozik nekik és elküldte fiát, aki autójával elhajtott ugyan, de nem sokkal később visszatért és az apja autója mellett egy követ vett fel a földről, és kilátásba helyezte, hogy megrongálja vele a kocsiját, ha nem fizeti meg a tartozását.

Mivel a házigazda továbbra is azt felelte, hogy nem tartozik neki, a fia a sértett autójának hátsó szélvédőjébe vágta a kezében lévő követ.

A rongálás következtében az autóban 45.000 forint kár keletkezett.

Az ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövetővel szemben, melyben indítványozta, hogy a Pásztói Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben ítélje őt felfüggesztett börtönbüntetésre, a próbaidő alatt pedig a pártfogó felügyeletét is rendelje el.