Hirdetések

Közös nyomozás során bukott le az a salgótarjáni férfi, aki egy időskorút ejtett tévedésbe.

Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztály munkatársai a megyeszékhely területén közösen hajtottak végre a zseblopások megelőzése érdekében közös akciót. Ennek keretén belül leplezték le azt a 44 éves férfit, aki egy üzlet előtt zoknit értékesített a valódi ár többszöröséért egy idős férfi részére.

A 44 éves salgótarjáni lakos 2022. július 12-én a délelőtti órákban egy megyeszékhelyi üzlet előtt megszólított és zoknikat kínált eladásra egy idős férfi részére. Közölte a sértettel, hogy egy csomag zokni 200 forintba kerül, majd azt – anélkül, hogy az idős férfi kérte volna – berakta a bevásárlókocsijába. Ekkor az időskorú 5.000 forintot adott át a férfinek, majd várta a visszajáró összeget. Ehelyett a gyanúsított ismét egy csomag zoknit rakott a bevásárlókocsiba, amellyel a sértettet összezavarta, tévedésbe ejtette, és még több pénzt követelt. A sértett ekkor újabb 5.000 forintot adott át neki, amivel a helyszínről a terhelt sietősen távozott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói elfogták és előállították a 44 éves helyi lakost, akit csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a 10.000 forintot nála megtalálták és lefoglalták.

Hirdetések