Hirdetések

A szécsényi rendőrök is összefogásra ösztönzik a lakosságot az unokázós csalások megelőzése érdekében.

Hirdetések

A szécsényi bűnmegelőzési szakemberek is kiemelten fontosnak tartják a lakosság minél szélesebb körének tájékoztatását az unokázós csalások megelőzése érdekében. Ezt szem előtt tartva a rendőrök a napokban több alkalommal is kitelepültek a Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberek Hollókő belterületén, az Ófaluban, illetve Szécsényben várták az érdeklődőket. A kitelepülések során a rendőrök az unokázós csalások elkerülése érdekében felhívták a jelenlévők figyelmét a bűncselekményt elkövetők módszereire, azok felismerésének lehetőségeire és tanácsot adtak az áldozattá válás megelőzése érdekében. Hangsúlyozták, hogy az idősek védelméért a közeli hozzátartozók is sokat tehetnek azzal, ha tájékoztatják őket a bűnelkövetési módszerekről és a rendőrség tanácsairól.

A prevenciós tájékoztatások alkalmával a rendőrök a turisztikai jellegű bűncselekményekről és azok megelőzési lehetőségeiről is beszélgettek az érdeklődőkkel, amelyek során a résztvevőknek hasznos információkat tartalmazó kiadványokat és szórólapokat adtak át.

Hirdetések