Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A balassagyarmati rendőrök előállították a 31 éves férfit, aki az általa használt két ingatlanban termesztette a kábítószert.

A balassagyarmati rendőrök egy berceli családi házban tartottak kutatást 2022. július 18-án, mivel felmerült a gyanúja, hogy az ott lakó 31 éves férfi kábítószert termeszt.

Az intézkedés során a nyomozók az ingatlan helyiségeiben hat nejlonzacskóban tárolt bruttó 163,6 gramm, valamint több zárt befőttes üvegben elhelyezett, bruttó 1000 gramm súlyú zöld növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. A rendőrök a férfi által használt, szintén Bercelen található másik épület udvarában kialakított fóliasátorban egy feltehetően vadkender növényt találtak meg és foglaltak le.

A nyomozók az épületben és a mellékhelyiségeinek átkutatása során megtaláltak és lefoglaltak továbbá több fém dobozban tárolt növényi magvakat, valamint a kábítószer használatához és termesztéséhez használatos őrlőt, digitális mérleget, lámpát, öntöző- és világítóberendezést, hővédő fóliát, tápoldatot és egyéb eszközöket.

A beszerzett adatok alapján a férfi által termesztett kábítószerből élettársával rendszeresen fogyasztott.

A rendőrök a 31 éves férfit és 40 éves élettársát elfogták, a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a helyi lakost kábítószer birtoklása bűntett, míg a nőt kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. A hatóság az eljárást szakértők bevonása mellett folytatja.

Hirdetések