Hirdetések

A hőséget megtörte egy rövid vihar, ami esőt alig hozott, de kárt okozott több helyen is. A hirtelen jött változás után fülledt idő és nagyon meleg idő maradt szombat délután. Megérkezett az összesítés a jelenleg folyó mentesítési munkákról és a közlekedési helyzetről.

Hirdetések

Szombaton késő délután a 22-es út fa dőlt az útra, miután a rekkenő hőségbe belecsapott egy gyorsan érkezett szélvihar. Balassagyarmat és Őrhalom között fél órára teljesen lezárták az utat, a tűzoltók hamar hozzákezdtek a fa darabolásához és az út mellé húzták, erről készített videót is az ipolyinfo.com. Az utómunkák idejére már félpályán haladt a forgalom.

Vihar okozott károkat a 22-es úton ma délután. (videó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Aztán Szécsény előtt két fát csavart ki a helyéről a szél, már ott is dolgoznak a katasztrófavédők. A tovább vonuló vihar Ludányhalászira csapott le, ott is fa dőlt ki az egyik utcában. Szeles Péter megyei katasztrófavédelmi szóvivő érdeklődésünkre azt mondta este 7 óra körül összesen több mint 10 helyre riasztották őket.

A rövid ideig tartó időjárás-változás nem lett tartós, a vihar jelentéktelen esőt adott, ami után frissült a levegő, várhatóan vasárnap újabb záporok és élénk szél jön újra.

Hirdetések