Hirdetések

Bő fél órás eső érkezett Balassagyarmatra kedden dél körül. A csendes csapadék jövetelét a teljesen zárt felhőzet és az élénkülő szél jelezte előre. A máskor szürkének és nyomasztónak tűnő időképet a városban most inkább derűsnek látták, a járókelők szerint nagyon kellett az eső.

Hirdetések

A városközpontban azt mondta egy idősödő úriember stábunknak, hogy mindenképpen örökítsük meg a mai esőt, mert szerinte idén nyáron biztosan nem látjuk majd újra. Egy másik hölgy a művelődési központ előtt arról beszélt nekünk, hogy nagyon köszöni az égieknek az esőt, mert az otthoni veteményessel jót tesz, majd hozzátette, és még ennél is jobb a a szántóföldeknek.

Azonban a példátlan szárazságban szinte mérhetetlen volt a lehullott csapadék, az 1 millimétert nem haladta meg. A frissítő zápor visszafogta a hőmérsékletet, míg Kelet-Magyarországon 30 fok fölötti forróságot mértek, addig Nógrádban 20-23 fok közötti maximumok jellemzők délután 2 óra körül.

Az előrejelzés szerint ma már nem várható több eső, holnap pedig csak a szerencsén múlik, hogy jön-e utánpótlás. A várhatóan nyugodt csütörtök után pénteken lehet esély frissítő záporokra.

Hirdetések