A rendőrök Salgótarjánban fogták el a 37 éves férfit, aki Balassagyarmatról vitte el a nyitva hagyott gépkocsit.

Hirdetések

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves mátraszelei lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022. július 26-án 14 óra 15 perc körül az egyik balassagyarmati vendéglátó egység előtt parkoló – étel kiszállítására használt – nyitott állapotban hagyott személygépkocsit a benne lévő indítókulccsal beindította és elvitte.

(fotó: police.hu)

A rendőrök a kiadott körözvény alapján két órán belül megállították a Salgótarjánban közlekedő gépkocsit és az azt vezető, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 éves férfit elfogták. Kiderült, hogy a gépjárművet előzőleg vezető sértett a tulajdonát képező pénztárcát személyes okirataival és pénzével együtt a gépkocsiban hagyta, amelyből a terhelt a pénzt kivette és annak egy részét elköltötte, míg a tárcát eldobta.

(fotó: police.hu)

A rendőrök a 37 éves mátraszelei lakost a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására.