Hirdetések

A Nógrád megyei nyomozók befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát az 54 éves cseh állampolgárságú sofőr ellen.

Hirdetések

A férfi 2022. május 20-án 11 óra 10 perc körül az általa vezetett nyergesvontatóból és a hozzákapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel haladt a 2-es számú főúton Nagyoroszi irányába. Az enyhén ívelő útszakaszon áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő tehergépkocsival. Ennek során a vétlen gépjármű bal első ajtajának üvege kitörött, és az utastérbe szóródott az üvegszilánk, amelynek következtében a gépkocsivezető könnyű sérülést szenvedett.

Az ütközést követően az 54 éves cseh állampolgárságú sofőr nem állt meg, segítségnyújtás nélkül továbbhaladt a baleset helyszínéről. A rendőrök a férfit az adatgyűjtést követően a Borsosberény és Rétság közötti útszakaszon elfogták.

A büntetőeljárás során a gépjármű vezetőjét a rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait az ügyészségnek megküldték.

Hirdetések