Hirdetések

Az ország minden területéről érkeztek önkéntesek Balassagyarmatra, hogy segítsenek Jehova Tanúi helyi oktatási központjának korszerűsítésében. A júliusban kezdődött renoválás során az épület tetőszerkezetét és energetikai rendszerét átalakítják, valamint modernizálják a belső teret, megújítják a zöldfelületeket, és a parkoló térköves burkolatát is kicserélik.

Jehova Tanúi több mint száz éve terveznek, és építenek maguknak összejöveteli helyeket, amelyeket királyságteremnek hívnak. A balassagyarmati ház a Magyarországon működő 180 hasonló terem egyikeként működik 25 éve. Samu Attila, a Magyarországi Jehova Tanúi Egyház szóvivője az ipolyinfo.com érdeklődésére közölte:

 

A Tanúk oktatási programja hozzájárul ahhoz, hogy a helyi közösségek még több becsületes és törvénytisztelő polgárral gyarapodjanak, miközben nagy hangsúlyt helyeznek a felebaráti szeretet kimutatására különösen a katasztrófák áldozatai felé.

A teljes korszerűsítés három hónapig tart. Az épület felújítása után is a királyságteremben biztosított oktatási program bármelyik közösség javára válik. Olyan Biblián alapuló tájékoztatást kapnak az ide látogatók, amely elősegíti a boldog családi életet és azt, hogy a fiatalok meg tudjanak küzdeni az őket érő nehézségekkel. Megtanulják a Bibliát gyakorlatias útmutatóként használni, mely segít értelmes életet élni és megismerni a Teremtőt, akinek tanácsai az emberek javára válnak.

Jehova Tanúi


Jehova Tanúi történelme Magyarországon több mint 120 évre nyúlik vissza, amelynek viharos időszakaiban üldözték is őket. Napjainkban mint az országgyűlés által elismert egyház igyekszik a helyi közösségek javára válni. Világviszonylatban 239 országban, közel 120 000 gyülekezetben több mint 8 600 000 Tanú végzi bibliai oktatási tevékenységét. A Tanúk 2022-ben megtartott Krisztus halálának Emlékünnepén (az Úr Vacsoráján) világszerte 21,3 millióan, országunkban mintegy 43 500-an, Balassagyarmaton pedig 170-en vettek részt.