Hirdetések

Ludányhalászi ingatlanba tört be az a két férfi, akit a szécsényi rendőrök rövid időn belül azonosítottak.

Hirdetések

A rendőrségtől telefonon kért segítséget egy idős asszony 2022. augusztus 6-án 15 óra 30 perckor, mivel ludányhalászi otthonába ismeretlen személyek betörtek. A rendőrök a forrónyomos intézkedések eredményeként rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szécsényi lakosokat, akik lakóhelyükről ismeretlen helyre távoztak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a kiadott körözés alapján augusztus 7-én a 21 éves férfit és 32 éves társát a fővárosban elfogták.

A rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi a bejelentést megelőző időben kifigyelte, hogy az idős sértett a lakásból távozik, amelyet követően a bejárat melletti ablakot betörték és azt kinyitották. Az ingatlant átkutatták és a hálószobában lévő szekrényekből nagy összegű készpénzt, aranyékszereket – nyakláncot, karikagyűrűt, pecsétgyűrűt és karórákat – loptak el közel egy millió forint értékben.

A Szécsényi Rendőrkapitányságra előállított 32 éves szécsényi lakost és társát a nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök a két férfi ruházatának átvizsgálása, illetve a lakhelyükön megtartott kutatás során az ellopott ékszereket és a készpénz egy részét megtalálták és lefoglalták.