Hirdetések

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 10-én 13 óra 11 perckor Szécsény belterületén tartóztattak fel egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsit. A járművet egy 40 éves szerb férfi vezette, amelynek rakterében 19 magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott. A külföldiek érvényes útiokmányokkal nem rendelkeztek, magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. 

A rendőrök Szécsény belterületén ellenőrzés alá vonták a feltehetően előfutó gépkocsit is, amelyet egy 48 éves szerb állampolgár vezetett.

Az egyenruhások a két szerb állampolgárt és a 19 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a két szerb állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a két szerb állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A hatóság tagjai a 40 éves és a 48 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt gépjárműveket lefoglalták.