Hirdetések

A lehető legrosszabbkor épül a rétsági tanuszoda, munkaerőhiány, megnövekedett építési költségek – erről beszéltek a balassagyarmati Megafon rádió reggeli adásában a műsorvezetők. A rádió felhívta Rétság polgármesterét, aki ugyancsak aggódik a befejezés miatt.

Hirdetések

Minden járásban tanuszoda épül, Nógrád megyében jelenleg három helyen: Pásztón, Szécsényben és Rétságon. A sportlétesítmények elsősorban az iskolák mindennapi testnevelés oktatásához járulnak hozzá, kisebb részben pedig a helyben élők igényeit szolgálják ki. Típusterv alapján minden helyszínen hasonló létesítmények készülnek. Nógrádban Balassagyarmaton hozták tető alá az első ilyen uszodát. A 2019 óta működő intézmény 408 millió forintos költséggel épült, 6×10 méteres és 16×25 méteres medencékkel.

A 2019-ben átadott balassagyarmati Révész László Tanuszoda. (fotó: Komka Péter/MTI)

Rétságon az utolsó építési fázisban elakadt a beruházás, 90%-os készültségnél elfogyott a pénz. Mezőfi Zoltán polgármester elmondása szerint az infláció miatt egyszerűen kevés lett a tervezett összeg. A városvezető beszámolt arról, hogy a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság megbízásából készülő uszoda befejezéséhez külön kormánydöntés szükséges.

Két éve indult az építkezés, előírás szerint haladtak, de elszabadult az infláció. Külön kormánydöntésre kell vinni a pótköltségvetést, ami nagyjából 10%, ami jól hangzik, de az mondjuk 100 millió forint.

Az épülő rétsági uszoda az átadást követően Dr. Katona Ernő egykori helyi háziorvos nevét veszi fel, aki a polgármester elmondása szerint korábban vízilabdázó is volt.

Hirdetések