default
Hirdetések

Nincs a leállítandó fejlesztések között a balassagyarmati atlétikai centrum, annak kivitelezése most is folyik – közölte az ipolyinfo.com érdeklődésére a város polgármestere. Csach Gábor elmondta: a beruházás tavasszal kezdődött, most pedig már látványos részénél tart.

Nógrád megye első atlétikai centrumának megépítésére a közelmúltban kapott négyszáz millió forint támogatást Balassagyarmat önkormányzata. A terv alapján 8 sávos rekortán futópálya, dobó- és ugrópályák, valamint egy vizesárok is készül. A fejlesztési csomag részeként a működéshez szükséges eszközöket is vásárolnának, valamint mobil lelátót is építenének, de ezek már csak külön tárgyalások szerint történhetnek meg.

A futókör belső ívén a diszkosz- és kalapácsvető helyének betonalapja látható. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A polgármester az ipolyinfo.com-nak azt mondta, hogy a korábbi számítások ma már nem érvényesek, a hónapok alatt megnövekedett építési költségek miatt többlettámogatásra van szükség ahhoz, hogy az eredetileg mobil lelátót és sporteszközöket is tartalmazó beruházás teljesen megvalósuljon. Az erre vonatkozó igényt már bejelentette Balassagyarmat, ezen a héten pedig megkezdik az egyeztető tárgyalásokat. Csach Gábor hozzátette: nincs veszélyben az építkezés, a tárgyalások a sporteszközök és a mobil lelátó vásárlásáról szólnak.

A kormányzati kommunikáció is megerősíti a polgármester nyilatkozatát, amely szerint torzók nem maradhatnak, vagyis a már folyamatban lévő építkezéseket nem hagyják abba.

Az atlétikai centrum kivitelezése augusztus harmadik hetében a futókör aszfaltos alapozásánál tart, később ezt rekortánnal fogják burkolni.