Hirdetések

Városi méretű felháborodás lett a macskakivégzésből Salgótarjánban, emberek félelmei kerültek a felszínre, akik saját életüket féltik az eset miatt. Morális leépülést emleget egy helyben lakó, aki azt reméli, hogy a botrány felnyitja sokak szemét és pozitív változás kezdődhet a városban.

A nool.hu részletes összeállítást közölt a kegyetlen macskakivégzés kapcsán, láthatólag erős indulatokat korbácsolt az országszerte megismert brutális eset. A médium által megkérdezett salgótarjániak hasonlóan durva példákat említettek: az egyik állatvédő megvakított és megcsonkított kutyák és macskák történeteit mesélte el, egyes lakók pedig már saját életüket is veszélyben látják.

Salgótarján önkormányzatának közgyűlése csütörtökön ülésezik, az egyik képviselő azt szeretné, ha az eset téma lenne az értekezleten. Turcsány László a hírportálnak azt nyilatkozta, hogy szemmel látható a városban a morális leépülés. Mint mondta:

A kriminalisztikai adatok ugyanis azt támasztják alá, hogy akik már fiatal korban képesek ilyen tettekre, azok felnőttként nagyobb valószínűséggel követnek el erőszakos bűncselekményeket.

Hozzátette: a fiatal fiú tettét szankcionálni kell.

A rendőrség szerint sikerült beazonosítani a tettest, a 15 éves salgótarjáni fiút előállították és állatkínzás miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A videót készítő társát még keresik.