Hirdetések

Ideges, türelmetlen és felelőtlen autóvezetők rongyolnak végig Balassagyarmat belvárosán a hétvégeken, nem csak feltűnést keltve, hanem kockáztatva a sétálók épségét is. Az ipolyinfo.com olvasói arról szavaztak, mit kellene tenni azért, hogy versenypálya helyett biztonságos közterület maradjon a Civitas Fortissima tér.

Hirdetések

Péntektől sötétedés után rendszeresen alakul át Balassagyarmat belvárosa autós versenypályává. Aszfalt nincs, azonban az ilyen célra mindenképpen extrémnek tekinthető macskakő végtelen izgalmas teret ad a lengéscsillapítók próbájára, és az átlagosan 15-20 évnél is öregebbnek látszó sötét BMW-k és Audik futtatására.

A belvárosban autóval 30 kilométeres óránkénti sebességgel lehet közlekedni, ettől többet az Óváros térről ide áttett macskakövek sem segítenek elő. Ennek ellenére egyesek fantáziát látnak a gyorshajtásra, amely miatt a gyalogosok, valamint a téren működő kávézó vendégei is minden korábbihoz képest nagyobb veszélyben vannak. A Civitas Fortissima tér kialakításakor Eleőd Ákos tervező arra törekedett, hogy az úttest és a járdaként működő részek együtt keltsék egy nagy köztér benyomását, ezért a padkák is mindössze jelképes méretűek lettek. Nem csak feltevés, hanem már bizonyítható a felelőtlen autóvezetés a téren, néhány napja este 10 óra után autósok egymást a járdán előzték meg a képtár környékén, a sebességtúllépéssel történő előzések pedig mindennapossá váltak.

Az ipolyinfo.com olvasói kétharmados arányban megszavazták, hogy Balassagyarmat belvárosában mobil traffipax működjön, mert úgy vélik, csak a pénzbüntetés tartja vissza majd az autósokat. A szavazás végeredménye:

Balassagyarmat belvárosában hétvégi estéken több gyorshajtó száguld az utcákon. Szerinted hogyan lehet biztonságosabbá tenni a közlekedést?

helyválaszszavazat (db)arány (%)
1.Mobil traffipax és pénzbüntetés tartja vissza őket!3769
2.Fekvőrendőröket kell építeni az úton több helyre!917
3.Le kell zárni hétvégére a belvárost!815

Hirdetések