Hirdetések

A hamis vád bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a büntetlen nővel szemben, aki két feljelentésben két különböző férfit vádolt hamisan azzal, hogy vele szemben szexuális erőszakot követett el.

Hirdetések

A vádirat szerint a nő 2021. április 1-jén az Esztergomi Rendőrkapitányságon tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy egy konkrétan meghatározott férfi az előző hónapban Pilismaróton vele szemben szexuális erőszakot követett el. A rendőrség nyomozást indított, ennek során a nő tanúvallomásában feltárta feljelentése hamis voltát, ezért a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette.

Az elkövető 2021. augusztus 02-án az Esztergomi Rendőrkapitányságon ismét feljelentést tett, ekkor valótlanul állította, hogy egy másik férfi három nappal előtte Pilismaróton akarata ellenére, erőszakot alkalmazva közösült vele, illetve kábítószert adott neki. A rendőrség a nyomozás során a feljelentésben megjelölt férfit 2021. november 17-én  szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Ezt követően a nő feltárta, hogy feljelentése nem valós, ezért a nyomozó hatóság ezt az eljárást is megszüntette.

A hamis feljelentések alapján indult büntetőeljárások megszüntetését követően a nővel szemben indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.