Hirdetések

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálat szervezésében húsz ukrán rendőrcsalád érkezett nyaralni egy hétre Magyarországra.

Ukrajna öt területéről (Csernyihiv Megye, Dnyipro Megye, Harkiv Megye, Kijev Megye és a Kárpátaljai Terület) 20 családból összesen 43-an érkeztek (29 gyermek és 14 anyuka, ill. nagymama) Magyarországra, az előzetesen tervezett 50 főből. A Luhánszk Megyéből várt 7 fő nem tudott ide utazni, mivel a harcok miatt nem volt biztonságos elhagyni a jelenlegi tartózkodási helyüket.

A családok augusztus 21-én délután lépték át Beregsuránynál a határt, ahonnan egyből Mezőkövesd Zsóry-fürdőre utaztak, ahol a Készenléti Rendőrség üdülőjében pihenhették ki a hosszú út fáradalmait. Másnap az egész napos pihenésé és a strandolásé volt a főszerep a Zsóry Gyógy- és strandfürdőben.

Kedden és szerdán a vendégek két csoportban budapesti programokon vettek részt. Közkívánatra ellátogattak a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ezt követően pedig a Tűzszerész Szolgálat állománya hajózni vitte a családokat a Dunán.

A budapesti kirándulás után augusztus 25-én már Egerben gyönyörködhettek a családok. A városnézés után pedig nem maradhatott ki a gyerekek körében nagy sikert arató felsőtárkányi Dínó Park.

A három napos kirándulás után jól esett újra egy kis pihenés. Így ismét a Zsóry-fürdőben telt el az egész péntek. De ne gondolja senki, hogy Budapestből csak az Állatkertet és a Dunát nézhették meg a családok. Szombaton egy egész napos városnézés keretében, többek között ellátogattak a Szent István Bazilikába és az Országházba – eleget téve a Katolikus Egyház és az Országgyűlési Őrség meghívásának.

Az egy hét hamar eltelt, és augusztus 28-án délután már el is búcsúztak a családok és indultak vissza Ukrajnába.

Az ukrán rendőrcsaládok nyaraltatása a visszajelzések alapján rendkívül sikeres volt. A résztvevők elmondása szerint felejthetetlen élmény volt számukra ez az utazás és egész életükben hálás szívvel fognak emlékezni Magyarországra, a magyar emberekre és különösen a magyar rendőrökre.

Hirdetések