Hirdetések

Nem fűthetik 18 Celsiusnál melegebbre az egyes középületeket, erről döntött a Kormány. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint spórolni kell az energiával, majd megnevezte, hol kell kötelezően betartani az alacsonyabb hőmérsékletű fűtést.

Hirdetések

A szeptember 8-i Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy az állami intézményekben és az állami cégeknél 25%-kal csökkenteni kell a gázfogyasztást. Az energiával való spórolásról egyes esetekben az intézményeket fenntartók döntenek majd. Kérdésre válaszolva Gulyás azt mondta: uszodák, kulturális intézmények, könyvtárak is érintettek a spórolással. Lesz, ahol bezárják, máshol pedig rövidített nyitva tartással működnek tovább az intézmények.

A Könyvtári Intézet adatai szerint Nógrád megye 131 településén önállóan vagy más kulturális intézménnyel összevontan 255 könyvtár van.

A Nemzeti Művelődési Intézet nyilvántartása alapján művelődési központ Bátonyterenyén, Balassagyarmaton, Szécsényben, Pásztón és Rétságon működik, egy részük más funkciók ellátásával együtt üzemel.