Hirdetések

A drasztikusan megnövekedett energiaárak miatt Rétságon már szinte biztos, hogy bezárják a helyi művelődési házat, és a benne működő könyvtárat is. Információnk szerint a városi önkormányzat következő ülésén ez is téma lesz.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap jelentette be, hogy egyes közintézményeket idén nem lehet 18 foknál melegebbre fűteni, az állami intézményekben és az állami cégeknél 25%-kal csökkenteni kell a gázfogyasztást.

Ennek nyomán a települések önkormányzatai is szigorú döntésekre készülnek. Az ipolyinfo.com értesülése szerint Rétságon már egyeztetnek a lehetőségekről és spórolás módszereiről. Mezőfi Zoltánt, Rétság polgármestere kérdésünkre elmondta, hogy hamarosan testületi döntés rendelkezik majd az energiafelhasználás szabályairól, jelenleg egyeztetés történik az ügyben.

A tegnapi Kormányinfón elhangzottakra reagálva Mezőfi Zoltán azt is közölte: az egyik megoldás az lehet, hogy néhány hónapra bezárják a Városi Művelődési Központot és Könyvtárat. Kilátásba helyezték a Család- és Gyermekjóléti Központ bezárását is, az ott dolgozóktól otthoni munkavégzést fognak kérni.