Budapest, 2022. szeptember 9. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen, az első határvadászok eskütételén a Készenléti Rendőrség budapesti központjában 2022. szeptember 9-én. A kormányfő mögött, az első sorban Papp Károly, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár (b2), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b2), Pintér Sándor belügyminiszter (b3), Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b4), illetve mögötte a második sorban Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Hirdetések

A határvadász ezred megalakulása alkalmából ünnepséget tartottak Budapesten, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott. – írja az MTI.

A kormányfő az esküt tett határvadászoknak azt mondta: tiszteljük az elszántságukat, a bátorságukat és azt, hogy vállalták ezt a feladatot, megbecsüljük a szolgálatot, amelyet a haza érdekében végeznek. Hangsúlyozta: legyenek bármekkorák az éppen előttünk magasodó akadályok, nem szabad feladni azt a célt, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa. Ezt a célt fenyegeti a migráció, és az ebből fakadó veszélyek kivédése továbbra is első számú feladat Magyarország számára – hangsúlyozta. A miniszterelnök kifejtette: 2015 óta a határokra, törvényekre fittyet hányva milliók érkeztek illegális úton Afrikából és a Közel-Keletről Európába. Magyarország a válság kirobbanását követően úgy döntött, hogy nem enged a biztonságból, megvédi a határait és kerítést épített – idézte fel. Közölte: a magyar határvédelmi rendszer működik, ellenáll az illegális migráció hullámainak, a rendőrök és a honvédek helytálltak, megvédték az ország biztonságát. De az élet úgy hozta, hogy az ő szolgálatukra most máshol van szükség, ezért hozták létre a magyar határvadász ezredet – tette hozzá. Azt is mondta a határvadászoknak, hogy a jó katona nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak. Ez különösen igaz a határvadászokra, akik mögött ott van az egész ország, és rájuk hárul a feladat, hogy a migrációval szemben megvédjék a hazát – magyarázta. Megjegyezte: több kihívással kell most egyszerre küzdeni, ilyen a háború, az energiaválság és a brüsszeli szankciók.
A miniszterelnök szerint, a magyarok azt akarják, hogy Magyarország, magyar ország maradjon, azonban a határoknál egyre többen próbálnak meg átjutni. Orbán Viktor szerint a migránsokkal meg kell értetni, hogy itt nem jöhetnek át, a határvadászoknak kell ezt megértetniük velük, nekik kell feltartóztatniuk és határozottan kitessékelniük őket. – írja a hírportál.

Hirdetések