Hirdetések

Többszörös szorzóval kapják az ajánlatokat energiabeszerzésre a kereskedőktől a települési önkormányzatok, szó szerint brutális mértékű gázárról és hasonlóan drasztikus áramár növekedésről beszélnek a hivatalokban. A kormányzati törekvések szerint az állami intézményekben 25%-kal csökkenteni kell majd a gázfogyasztást és számos helyen 18 foknál sem lehet melegebb.

Hirdetések

Az energiával való spórolás és a megemelkedett energiaárak várhatóan egyformán nagy, esetenként kezelhetetlennek tűnő kíhívások elé állítják a falvak és a városok önkormányzatait. Néhány napja Székesfehérvár polgármestere tette közzé, mekkora növekedés várható a dunántúli városban. Példájuk alapján az ipolyinfo.com felkereste Szécsény polgármesterét, akitől megtudtuk, hogyan készülnek a spórolásra. Stayer László azt mondta, hogy bár

Az új szabályoknak megfelelő rezsi számlát még nem kaptuk meg, de nagy bajt nem látok. Egyeztettünk már ebben a témában, és úgy tűnik, hogy az önkormányzati intézményeket nem kell bezárni.

Ezzel együtt az önkormányzati hivatal illetékes osztálya már dolgozik egy tervezeten az energiaválsággal kapcsolatban, amit a szeptember végén tartandó képviselő-testületi ülésen fognak megvitatni.