Hirdetések

Egyszerű prevenciós feladatnak tűnt, de mérges munka lett a balassagyarmati Balassa utcai közműépítésből. Alig 100 méternyi útszakaszt bontottak fel, nyár óta dolgoznak és most sem tudjuk, mikor fejezik be a rekonstrukciót.

Hirdetések

Egy dühös lakó kereste meg elektronikus üzenetben az ipolyinfo.com szerkesztőségét azzal, hogy korábban olvasta cikkünket a hamarosan befejeződő Balassa utcai közműmunkákról. Miután több mint egy hétig nézte, hogy végül nem terítik le aszfalttal az úttestet, levelet írt nekünk, és felhívta a figyelmet arra, hogy valószínűleg nagyobb a probléma.

A Balassa utcában a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) rendelt meg víz- és csatornaépítési munkát, amely miatt lezárták a területet és az úttestet felbontották. A csövek cseréje nyáron kezdődött el, de több mint 1 hónap alatt sem tudtak végezni vele. Szeptember közepén továbbra sincs aszfaltszőnyeg az úttesten.

Értesülésünk szerint a kivitelező nem fektette le szakszerűen a csöveket, a szennyvíz vezetékek műszaki hibásak, ezért azt a DMRV mint megrendelő nem veszi át addig, amíg ez a helyzet. Megkerestük kérdéseinkkel a DMRV-t, a választ ma küldte el Virág László vezérigazgató, akinek szavait szó szerint idézzük:

Érdeklődésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a DMRV ZRT. Balassagyarmaton a Balassa utcában szennyvízcsatorna és ivóvízvezeték rekonstrukciót végez. A munka jelenlegi fázisa a kevésbé látványos hálózatdiagnosztikai vizsgálatok elvégzésének szakaszában van, illetve a minőségellenőrzésen észlelt hibák kijavítása, majd a végleges helyreállítás következik. A munkálatok várhatóan a következő hetekben befejeződnek.

Egyébként a DMRV a Balassa utcai csőcseréket nem hibás működés miatt cserélteti ki, hanem éppen azt szeretné megelőzni, hogy megtörténjen a baj.

Hirdetések