Hirdetések

Három évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Salgótarjánban egy új, delikáteszként és étteremként is funkcionáló üzlet az Óvoda téren, mely azóta sokak kedvencévé vált – Mancsóék múltja ennél azonban jóval régebbre tekint vissza.

Hirdetések

Tóth Attila – aki feleségével közösen vezeti a vállalkozást – felidézte: tíz évvel ezelőtt nyitották meg első saját boltjukat Mátraterenyén. Kínálatukban főként mangalicából és magyar nagyfehér sertésből készült füstölt áruk, kolbász, szalámi, sonka, szalonna és tepertő szerepel. Különösen népszerű házi kolbászuk – melynek ízvilágával egy helyi versenyen aranyérmet szereztek -, illetve sonkájuk is, melyet két éven át érlelnek. A családi vállalkozás emellett étkezési tojástermeléssel is foglalkozik, illetve mangalicákat is tenyésztenek – termékeikhez részben ezeket dolgozzák fel, de vásárolnak Magyarország más tájain nevelt sertéseket is.

A Mancsóék a hagyományos húsáruk mellett kézműves hamburgereikkel vált népszerűvé. Termékeik között található jó minőségű mangalica, illetve szürke marha hússal készült hamburger, de gondoltak a vegetáriánusokra is, így grill sajtos hamburger is szerepel az étlapon. Tóth Attila hangsúlyozta, hogy a recepteket feleségével közösen dolgozták ki, és a visszajelzések alapján folyamatosan alakították azokat. Mivel tojástermeléssel is foglalkoznak, házi majonézük is igazi Mancsó tojásból készül, ezt főként mangalicás burgereikhez ajánlják.

Díjnyertes házikolbász, két évig érlelt sonka, kézműves hamburgerek Mancsóéknál.

A vállalkozás termékeit egy ideje már nem csak Mátraterenyén és Salgótarjánban vásárolhatják meg az érdeklődők, Mancsóék ugyanis az ország bármely pontjára eljuttatják húsáruikat webshopjuknak köszönhetően. Emellett rendszeresen jelen vannak Budapest kisebb termelői piacain, hamburgereikkel pedig számos fesztiválon, rendezvényen részt vesznek.

Tóth Attila elmondása szerint, ahová eddig ellátogattak, elégedettek voltak velük, és visszavárják őket, így továbbra is szeretnének ott lenni az ország számos fesztiválján. Ehhez egy nagyobb méretű büfékocsit is szeretnének vásárolni, amelyből kényelmesebben és jobb színvonalon tudnak értékesíteni. Mindemellett tervben van további üzletek nyitása is, a lehetséges helyszínek között szerepel Eger és Budapest is – magyarázta Tóth Attila.

Mangalicás és szürke marhás hamburgerek, vegáknak grill sajtburger is van a kínálatban.

A Mancsóék Delikátesz tehát számos minőségi termékkel várja a vevőket, kínálatukban ráadásul nem csak húsáru és hamburger szerepel. Tóth Attila ezzel kapcsolatban kifejtette: már a mátraterenyei üzlet megalapításakor az volt az elképzelésük, hogy saját termékeik mellett más helyi termelők portékáit is árusítják majd, ez pedig azóta is jól működik. „Szeretnénk, hogy a jó minőségű helyi termékeket könnyen elérhessék a vásárlók – ez teljes mértékben a hivatásunk része, nem utolsó sorban pedig mi is ezeket a termékeket fogyasztjuk” – fogalmazott Tóth Attila.

A mátranováki vállalkozó szerint jó ötlet egy kosár közösség létrehozása, és ha valóban elérhetővé válnak a helyi gazdák termékei minden fogyasztó számára, valószínűleg jól is fog működni ez a rendszer. „Jó lesz a vásárlóknak is, hiszen első kézből kapják a termékeket, minden bizonnyal jó minőségben, frissen, kedvező áron, és jó lesz a termelőknek is, hiszen ez egy új értékesítési lehetőséget jelent” – mondta Tóth Attila.

Készült a TOP-5.3.2-17-NG1-2021-00002 azonosító számú, Nógrád megye identitásának növelése című pályázat keretében, a Nógrád Megyei Önkormányzat megbízásából. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban. További információ a www.nograd.hu honlapon érhető el, a helyi termelők a www.veddanogradit.hu honlapon ismerhetők meg.